Rozhovor s Michaelou Meerou nejen o Pizzetkách...ptala se Lucie. S. Groverová

 

Cyklus by Michaela Meera : INSPIRUJÍCÍ ROZHOVORY S...

 

Pravidelné rozhovory s inspirujícími ženami i muži

 

 

"Zrozena jsem v ženském těle a cítím se v něm skvěle"

To jsou PIZZETKY…Sukénky pro podporu ženskosti, křehkosti, jemnosti a síly. Lucie S. Groverová vedla rozhovor s Michaelou Meerou pro Pravý domácí časopis.

Před dvěmi lety se objevily v obchůdku Domu osobního rozvoje Maitrea "sukénky".  Vábily a lákaly mne nejen svoji krásou, zvláštní něžností, ale i ohromnou dávkou síly a příslibu hravého dobrodružství, které jsem z nich cítila. Nejprve jsem sukýnky jen tak koutkem oka registrovala. Postupem času jsem nepřešla kolem, abych si na ně alespoň nesáhla. Přesně jsem věděla, která je "ta má", ale vždy jsem našla desítky důvodů, proč si Pizzetku prostě koupit nemůžu. Jednou to byla nějaká kila " na víc", jindy nedostatek peněz…Znáte to. Michaela Meera mne oslovila s přáním, abych se stala kmotrou Pizzetek těhotenských, a když jsme se poprvé potkaly, vložila mi do rukou "jen tak" smatagdově zelenou. Ano, byla to přesně "ta moje Pizzetka", o které jsem celý jeden rok pouze snila. Sukýnka  na mém těle, začala vytvářet úžasné příběhy s okamžitou platností. Jako kdyby ze mne opadla nějaká mlha a mé  ryzí ženství na mne volalo cosi o tom, že už na mne volá fakt dlouho:-) Mé příběhy s Pizzetkou naleznete v druhém díle knihy Aby porod nebolel, ale sukýnky samotné  i jejich autorku, bych vám ráda představila už teď.

 

    

 

Michaelo, z vlastní zkušenosti mohu říct, že sukénky, kterých jsi autorkou, mají hodně silnou energii. Doslova mám vždy pocit, že k  člověku promlouvají  a spouštějí vodopády obrazů, pocitů, vizí a spontáního  léčení. Jak a odkud přišly?

 

 Žijeme v přelomové době, kdy se probouzíme do své podstaty a celistvosti. Z této Jednoty vnímáme, že Duch promlouvá skrze hmotu. Podle “svého” stupně      sebeuvědomění vice vědomě myslíme, mluvíme, konáme …tvoříme přes své fyzické tělo a tím se i hmota prozařuje. Hmotou je myšleno  vše, co má nějaký tvar, takže i naše tělo. Když se ptáš: Odkud a jak přišly Pizzetky, mohu asi říci…čekaly, až postupně odevzdám sebe samu (osobnost) Tomu vyššímu..

Vše co je pak konáno, vyvěrá z této podstaty. Určitě znáte větu: “Hledejte království nebeské ve vás a ostatní vám bude přidáno.” A Pizzetky jsou tím…a ostatní vám bude přidáno. A když se má snést TO, co nás přesahuje, jde to v jasných souvislostech a může to být velmi humorné. Tak to bylo i se vznikem Pizzetek, kdy Jsem byla od jiné práce přivedena bez jakéhokoli záměru ke střihačskému stolu. Oči se jen dívali z nějaké dálky, ruce sami začali stříhat, kombinovat úplety s krajkou a první vzory byly na světě....12.12.2012. Neřešila jsem, co s tím a na co to bude dobré. Prostě se udělal první krok a nechalo se to být.

Po třech týdnech přišel název, pak první odhalení, následoval pohyb pro výrobu a tím se ukázala místa, kde se Pizzetky chtějí šířit. Za další 3 měsíce  přišla vize provádět skrze Pizzetku dospívající dívky první menstruací pod názvem Cyklus Duhového Paprsku a Cyklus Duhové Růže pro dospělé  ženy, k těmto rituálům jsem přizvala Lenku Marii Horňákovou. Natočilo se video, vytvořil se e-shop. 

 Pizzetky začaly cestovat na pozvání žen, na tzv. Pizzetkárie. Vznikla služba Pizzetka na míru, mnoho řad Pizzetek- těhotenské, DJ-KA, Pin-UPka,  Divoškrásky a další. Pak si ženy řekly o topy a leginy, které vytváříme pod názvy PizzetTOP a Pizzetginy. Pro Pizzetky se pečlivě vybírají prodejní  místa, tzv. Pizzetky POINT. Jsou již v několika kamenných prodejnách a u žen, které mají „Cestovní kufřík Pizzetky“.

 Aby se tak“ zázračně-obyčejně“ mohlo snést na zem, předcházela tomu řada kroků i mnoha let práce na sobě, kdy se obrušovala osobnost, aby mysl  utichala. Není to jen procházka růžovým sadem. Je třeba pěstovat odvahu, vytrvalost,  trpělivost, čisté srdce a oddanost k nejvyššímu cíli. Za to  vděčím mnoha učitelům. Svému partnerovi Janovi, Kalyani Sofii Sarras, Míle a Eduardu Tomášovi, Františkovi Drtikolovi, Matce Meeře...Pak teprve  mohlo začít sestupovat To čisté a průzračné do tvorby, která není obsahem toho malého já. Je pro mne obtížné vysvětlit slovem stav, kdy se vůle  osobní pojí s vůlí boží. A tím každá Pizzetka voní, čistotou i naplněností Duchem.

 

A proč právě Pizzetka? Vím, že k Tobě to slovo přišlo, povíš nám o tom víc?

 

Asi 3 týdny po vzniku prvních sukének, během ranní snídaně s partnerem, jsem pronesla: „Co si takhle k ranní kávě přečíst něco „duchaplného“? Místo zasvěcené literatury na mne zasvítil italský slovník. Což nebyla úplně literatura, kterou jsem si představovalaJ...ale už jsem zvyklá následovat vnitřní pohyb jinak. Spontánně jsem ho otevřela na stránce, kde byli v italštině názvy textilních materiálůJ Někdo by řekl náhoda, já vedení. Dole svítil nápis „il pizzo“ – krajka...a v tu chvíli mnou nahlas projelo slovo „PIZZETKA“...osobnost se na vteřinu divila, co s tím, ale ve mne se to smálo, tak se bude jmenovat ta sukénka, slyšela jsem uvnitř sebe. A nechtěj po mě analytické vysvětlení toho slova...nejlépe je jen to slovo nechat do sebe vstoupit a ono tebou začne proudit.

 

Sukénky mají své vlastní názvy. Jak je vybíráš?

Ano, k Pizzetkám přichází také názvy...třeba Perla Královny, Vidím se, Rozšafná, Jsem Láska...ke každé přijde to, co vystihuje hotový model, tím je podpořena ženskost vně i uvnitř. Název s vámi i vašimi boky pracuje na mnoha úrovních. Často se stává, že žena po některé sáhne instinktivně, podívá se na název a začne vyprávět svůj přítomný příběh, který má s tím něco společného. Někdy se rozpoutá i spontánní léčení.

 

Svoji tyrkysovou krajkovou mini sukénku, jsem si poprvé oblékla při příležitosti svátku mého muže a zároveň oslavy jarní rovnodennosti. Zjistila jsem například, že její přítomnost na mém těle se nedá kombinovat s přítomností mých dětí:-)Role matky jde prostě stranou a na svět se dere někdo úplně jiný:-)       (Lucie S. Groverová)                                                                                              

A kdo to je, ten někdo jiný? Odlepují se nálepky matky, partnerky, hodné, zlé, takové nebo makové a zůstává Já...taková jaká jsem, přirozeně celistvá, živá bytost..teď momentálně v ženském těle. A to je třeba oslavovat, vážit si svého cenného nástroje, který používáme. Vědomě ctít i žít sexualitu...spojit dělohu se svým Srdcem, to je také v Pizzetkách zapsáno. Při psaní tohoto článku mi odešla na druhý břeh milovaná přítelkyně, něco jako má sestra...tělo už nezvládlo rozšířenou rakovinu dělohy, vaječníků...a tak si říkám, smýšlejme i konejme tak, aby naše těla byla skvělá auta po celý život. A má-li i Pizzetka se svými krajkami přispět pro dobrou celoživotní jízdu, tak je tu správně.

 

Velice se mi líbí i možnost, nechat si zhotovit  Pizzetku “na míru”. Jak  to probíhá ?

 

Toto mne velmi baví, protože zde jsem v přímém kontaktu s klientkou. Nasloucháním v Tichu se v klientce otevře její téma, a to vykreslí podobu osobní Pizzetky, tvarem, barvou i materiálem. Klientka se přes hotovou Pizzetku na míru propojuje se svým tématem, to se děje přes oči i dotyk Pizzetky na těle. Potřebuje-li, tak je léčeno, rozpouštěno nebo dosycováno. Je to takový rituál a zasvěcení zároveň.

 

Další krásná záležitost - těhotenské Pizzetky. Během těhotenství a porodu je tolik potřebná podpora schopnosti ženy chránit sama sebe i dítě právě svým sebevědomím. Podpora  a ochana prostřednictvím vlastní "sukénky"…  jako když ženy vetkávaly svým mužům do košil ochranné byliny…

 

Ty už na mne volaly celou dobu, co se tvořily Pizzetky. Ale čekalo se na správný okamžik. Ozvala se Eva Kopasová z Maitrei, abych se tím už začala zabývat. Celý měsíc jsem zkoušela dva střihy, aby byli super jednoduché, komfortní a sexy zároveň. Z toho vznikl slogan, který těhotenské Pizzetky provází. “ Jsem těhotná - Jsem sexy”.  Vrací tak ženám důstojnost a Krásu. Leckdy také intimitu, třeba při gynekologických prohlídkách. Jsou tu take pro navázání kontaktu s miminkem a přijetí nové role matky.

Oslovila jsem řadu žen pro křest  a slavnostní rituál na tuto kolekci. Také tebe, které jste mnoho let činné v oblasti přirozených porodů. Už tím, že jsme se “jen”setkaly na jednom místě bylo velkým darem. Vždy říkám, že Pizzetka je osobní předmět, a těhotenská obzvláště, jemně propojuje maminku i děťátko. Pro připomenutí odkud dušička přichází i celkovou vibraci, je na každé těhotenské Pizzetce vytištěna Vadžra guru mantra.

 

Jaké jsou na Pizzetky reakce? Pozitivní nebo i negativní?

 

Řekla bych, že z 90% pozitivní, jak říkáš...některé ženy mají s Pizzetkou na první seznámení vnitřní problém. Ona je takovým zrcadlem, jak to máme s naší ženskostí opravdu. Je to taková malá „mini-výzva“ k rozpuštění našich obranných postojů a starých vzorců. Ale nikdo nás ke změně nenutí...pracuje to samo i přes název každé Pizzetky...jemně, pro každou v jejím tempu a čase. I mne postupně dochází, co vše Pizzetka otevírá a proč byla právě snesena do této podoby i názvu.

 

Setkala jsi se s tím, že by dokonce někoho dráždily v negativním slova smyslu?

 

Když jsme udělaly video o přechodových rituálech první menstruace pro dívky a ženy, tak se jeden mužský bulvární internetový časopis do nás hustě pustil. Jak já říkám, vždy, když jdete s kůží na trh, je třeba unést i vnější reakce, být nadhledem. Vše je zkouška, kulisy pro růst. Menstruační téma je stále tabu a Universum velmi dobře ví, kudy projít, aby se energie rozvířila a začalo se o tomto mluvit. Tím to pomohlo tématu i Pizzetkám. Ti, kteří chtěli, tak se na stránky podívali a zjistili, že je vlastně vše jinak, než onen plátek psal. A to bylo prima. Také je zde řada bytostí, které s tímto tématem řadu let pracují a vynáší na světlo. Tím se připravuje půda pro celkové uznání a transformaci třeba i sexuální výchovy ve školách.  Proto této věcičce říkám „univerzální spojka“, protože oslovuje ženy napříč věkem, velikostí i vyznáním. Ženy propojuje...seznamuje...mnohdy se spontánně potkají na ulici a normálně by se nezastavily a neseznámily se, ale přes Pizzetku to jde a moc dobře. 

 

Čím se zabýváš, kromě Pizzetek?

 

Je toho mnoho, a to jak říkám, jedu zatím tak na 30% své kapacity. Pro ženy kromě Pizzetek, jsou tvořeny “Šamanské šaty” alá důstojný oděv pro ženu západu. Ve službě klientovi je vytvářen “Šatník na míru pro ženy i muže.” V nabídce jsou přechodové rituály jako takové, ženské kruhy, setkání, přednášky, worshopy, semináře. To je jedna část mé bytosti. V té další jsem hodně spojena s meditacemi, pohybem, tancem, humorem a šamankou. Mou velkou srdeční záležitostí je projekt IN & OUT BODY, který přišel před Pizzetkami v r. 2011. Obsahuje vše, čím jsem na cestě k sobě prošla a procházím. Je to celostní přístup k člověku v podobě jednoduchých meditačních dynamických i klidových technic tak, aby se bytost prozřela do své podstaty. To, že je Duše, tělo je v ní  a že jsme Vědomí. Průvodcuji tyto kurzy, kde se rozpouští osobnost do prožívání podstaty Kdo Jsem, a to vše v jednoduchosti i humoru použitelné pro každodenní život. Právě teď nabývá novou zkoncentrovanou podobu, tak jako se já vice a vice prozírám do “své” moudrosti a Ticha. Začali ke mne také chodit bytosti se svými osobními tématy pro orientaci do života, podnikání, tvoření…tím se otevřela cesta pro individuální konzultace.

 

Výhledy do budoucna?

 

 Co se týče Pizzetek, je ženám stále nabízen Cestovní kufřík a možnost otevření dalších kamenných prodejen. Budeme také potřebovat nového člena do obchodního teamu. A co bude dál, není důležité, důležitější je to, ce právě teď…tím plně žít. Hodně se o tom píše i mluví. Tím se však Přítomností nestaneme…je k tomu třeba vlastní úsilí, prožitek a pak nám je přidáno vše, o čem jsme ani nesnili:-)


Článek vyšel v prosincovém čísle 2015 Pravého domácího časopisuNěco navíc online od Lucie S. Groverové

 

PIZZETKY POINT

Kamenné prodejny a Cestovní kufřík Pizzetky:
Ponte La Vita, Pernerova 11/293, Praha 8
Maitrea, Týnská 6, Praha 1
Loona Dance, Křižíkova 67, Praha 8

www.pizzetky.cz

Klikněte na časopis a celý článek si přečtete

 


 

Pizzetky

Pizzetky
Pernerova 11/293
Praha 8
18600
IČO: 68409923
+420 608860023 info@pizzetky.cz www.pizzetky.cz
www.pontelavita.cz
Facebook: Pizzetky
www.pizzetky.cz