Rozhovor pro festival DEN ZDRAVÍ s Michaelou Meerou- ptali se Štefan a Petra Zsákovi

Dopolední Lotosový kruh pro ženy i muže povede lektorka, vizionářka a umělkyně Michaela Meera.

 

Celý název dopoledního kruhu je dlouhý, ale výstižný.
"Rozkvetlí v lotosu - nechoď s nosem nahoru”….aneb: "Vítejte ve světě, který si právě Teď tvoříte”

Přinášíme vám rozhovor s touto zajímavou a inspirující ženou.

A aby to bylo vyrovnané, byl to mužsko-ženský rozhovor.

 

Petra: Minulý rok jsi měla jen ženský kruh. Jak se to stalo, že to letos cítíš pro muže i ženy?

MM: Na začátku srpna jsem pro tebe začala psát text ke kruhu na festival, který začínal: Ženský kruh….a bylo to takové staré a nebyla v tom energie.Proč v tom necítím energii, položila jsem sama sobě otázku. Objevil se symbol lotosu. Máme jej v sobě muži, ženy, děti….všichni.V průvodním textu k setkání je psáno: I my jako lotos vyrůstáme z bahna, prodíráme se špinavou vodou, až se nakonec čistí a zářiví objevíme na hladině. Lotos by se neobjevil, když by ve mě nebyl rozkvetlý…znám v sobě jeho cestu od kořenů až po květ i jeho vůni….to je to živé, co skrze mne může být předáno, ženám i mužům. Vědomí v nás hodně poskočilo, je čas jít ZA to, kdo jsme, a to je víc, než jen naše pohlaví:-)

 

Štefan: Co to mužům přinese?

MM: Nevím….nejsem vědma:-) Jsem si jen vědoma sama sebe…:-)) tak, jak nejlépe to jde v přítomném okamžiku.
Zeptáme se pak mužů, co jim setkání přineslo a tebe se zeptám určitě, přijdeš-li.

 

Štefan: Nemělo by se setkání jmenovat Diamant v lotosu, jinak že je to jako kurz pletení pro muže a ženy…:-)

MM: Pokud by se setkání tak mělo jmenovat, tak by se tak jmenovalo…ale přišel jiný název: "Rozkvetlí v lotosu - nechoď s nosem nahoru”. Aneb: "Vítejte ve světě, který si právě Teď tvoříte”. Nebude to kurz pletení :-), ale “kurz” rozplétání, na to jsem expert….

 

Petra: Je to jen pro partnery nebo člověk může přijít i single?

MM: Může přijít každá bytost různého věku, pohlaví, singl, partneři, manželé, rozvedení, chudí, bohatí, šťastní i nešťastní…Nic si předem nepřipravuji. Vše vzniká samo ze sebe i podle toho, jaké bytosti se sejdou, jaká mají témata. Sám název setkání pracuje na všech úrovních už v době jeho snesení. Tedy i nyní. Když se budete chystat přijít, pozorujte, jaké emoce se vám otevírají. Stává se třeba, že tělo onemocní, i když bytost chce přijít…proto je fain sledovat různé mechanismy, i ty obranné v sobě.

 

Štefan: Není to krátký čas, abychom se dostali někam hlouběji?

MM: Jeden žák přišel za mistrem a ptal se ho, kdy už bude osvícen…mistr se na něj podíval, vzal botu a praštil ho do čela. V tu chvíli se žák stal tím, na koho se přišel zeptat. Lineárním časem nezměříš hloubku:-)…a když je někdo připraven, stačí vteřina. Každý se dostane hluboko tam, na kolik je v tu chvíli připraven. Prostě step by step…například Michaela se teď nachází ve fázi vákua, t.j. velmi plodné období, kdy je bytost sama sobě nejblíž, vnímá neosobně, tělo ještě jede v čase, je to přeci jen fyzická úroveň, ale stěžejní je klid mysli. Je to určitá etapa a pak prý přijde ta bota:-)) Pamatuji si hloubku minulého setkání…kruh byl připraven, stal se rituál…který nikdo neplánoval. Těším se 14.10. na vás přátelé, z kraje, který je mému srdci hodně blízký.

 

Štefan: Nebude to jen teoretické?

MM: Slovo teorie pochází z řeckého slova theoros- divák, který jako vyslanec pozoroval hry a festivaly s náboženskou tématikou, vedl duchovní a teoretický život. Bylo to božské poslání, o čemž svědčí i slovní příbuznost se slovem theos- bůh. Takže jako diváci se budeme spojovat s bohem:-) a jsme u zásadní otázky Kdo jsem Já?

 

Petra: Co je teď v tvém životě nového?

MM: Asi ten stav vákua…to neznamená nudu, jen mizí z obzoru všechny důležitosti světa, jako mávnutím kouzelné hůlky a zůstává to podstatné…prosté bytí, které žhne samo ze sebe. Hodně se s partnerem smějeme, on už tou botou byl praštěný dávno…vlastně mě tím skoro 9 let obohacuje:-), je to nakažlivé, nešlo se tomu v jeho přítomnosti nevyhnout. Také nám Univerzum poslalo domek u Prahy, který je už připraven přivítat první návštěvníky, potřebují-li pobýt v ústraní.

 

Petra: Jak se daří Pizzetkám – sukénkám ženskosti? Prý přivezeš novou kolekci k letošnímu festivalu...Můžeš nám říct o tom něco bližšího?

MM: Ano…vzniká Lotosová kolekce s novými mantra tisky MM, snad vše stihneme tak, aby šumperské ženy byly první, které modely uvidí ucítí. V tomto roce se vše hodně zrychluje. Rosteme, rozšiřujeme se…Universum o mě také dokonale pečuje:-) Čím více jsem do nitra, tak se to skládá tak, že všichni přijíždějí za mnou do studia, aniž bych to iniciovala, prostě nemám energií plýtvat. Cítím velkou vděčnost, že se tak děje. Váš festival je jedinou akcí, na kterou letos jedu…opravdu se tam o mě pěkně staráte, a to je pro mé tělo hodně důležité. Pizzetky aktuálně i akutně shání nové krejčové nebo malou dílnu v Praze nebo poblíž, se zkušenostmi s úplety. Také přijmu správce webproduktů…modelů je už opravdu hodně a nestíháme je dávat včas na náš e-shop. Prostě, kdo nám chcete pomoci a pracovat pro Pizzetky, jste srdečně vítáni.

 

(pozn: 10.00 - 12.00 hod v klubovně č.1)

Děkujeme za milý rozhovor a těšíme se na setkání :-)
Petra a Štefan Zsákovi

 

Pizzetky

Pizzetky
Pernerova 11/293
Praha 8
18600
IČO: 68409923
+420 608860023 info@pizzetky.cz www.pizzetky.cz
www.pontelavita.cz
Facebook: Pizzetky
www.pizzetky.cz