Rozhovor s Michaelou Meerou pro blog Kalisek.cz- rozhovor vedla Ilona Bittnerová

Michaela Meera: "I přes Krásu se lidská mysl zastavuje"

Když k nám Michaela Meera poprvé zavítala do prodejny, bylo hned jasné, že naskladnit její Pizzetky nebude žádná obyčejná naskladňovací práce. Krásné ženské sukénky totiž nevznikají jen "aby se prodávalo", mají za sebou příběh, poselství a vstupují do životů žen jako krásný poklad, který podtrhuje jejich ženskost. A takovou speciální věc přeci nejde jen pověsit v obchodě a prodat. V rozhovoru vám přinášíme něco z pizzetkového soukromí a pro další informace a seznámení se sukénkami můžete přijít k nám do Holešovic a nebo nahlédnout do našeho e-shopu.

 

Michaelo Meero, prozraď nám prosím nejprve něco málo o sobě. Jaká žena vyrábí takové originální sukně, jako jsou Pizzetky?

Tak to je zajímavá otázka i pro Michaelu :) Vždyť ona se stále mění, tělo, osobnost…tak o čem vlastně psát, avšak podstatné zůstává, že je uvnitř bezvěká, tak vnímá sebe samu i tuto realitu. Duchem Umělkyně, která má štěstí, že v tomto životě přes Krásu a Umění promlouvá k ženám i k mužům. Tím, jak se i ona prozírá více a více ke své přirozenosti, je i “její” tvorba jemnější, hlubší a někteří říkají, že vibruje světlem. Nyní…ji obzvláště těší tvoření mantra tisků a předávání učení Átmavičáry pro běžný život. Štěstím je pro ní také naplněné partnerství ve svobodě, kdy oba ví, že štěstí nenajdou vně tohoto světa.

 

A co tvé jméno - Meera? To nezní jako české příjmení. Je to tvé civilní nebo umělecké jméno?

Jméno Meera bylo Michaele předáno v roce v r. 2010, 25. prosince...na meditacích se Sofií Kalyani Sarras. Bylo řečeno...nové jméno najdeš na oltáři...a tam byla fotografie Ježíše a Matky Meery. Výběr byl jasný :) Michaela si prošla dvouletým procesem vnitřního přijímání jména Meera, než je mohla vynést na veřejnost a postupně jej naplňovat. Je spojeno s energií Světla, hojnosti, svaté ženy...princezny Meery žijící v 16. století, která celý svůj život zasvětila Kršnovi a v tanci a hudbě se sním sjednotila. Také je spojeno s avátarem Matkou Meerou žijící v Německu. V roce 2012 Michaela Meera obdržela šaktipátu od Ánandi Ma a jméno Meera jí bylo znovupotvrzeno. Už se tomu nemohla vyhnout a tak začala tento dar postupně naplňovat. Podstatou duchovního jména je naplnit jeho hluboký potenciál, vibraci, která za jménem je, bez ztotožňování se s ním.

Nemůžete si ze svého „duchovního“ jména dělat značku nějakého výrobku, věci, tak, jak se to někde děje...bohužel.

 

Jsi vyučená módní návrhářka nebo byla tvá životní cesta k navrhování oblečení úplně jiná?

Vyučená :) To jí pobavilo…ano, prozřetelnost Michaelu vyučila a připravila hladký vstup na prestižní školy v tomto oboru. Kdysi Střední průmyslová Škola Textilní v Brně měla jediný obor - oděvní návrhářství v celém Československu. Dnes si mladí asi neumí představit, že na takový obor se bralo podle krajů a já vyrůstala v Západočeském, v malé vesnici u hranic se Západním Německem, bez konexí…brali 1 studenta za tento kraj. Talentové zkoušky udělala. Vzali jí na odvolání. Teprve nedávno se od mamky dozvěděla, že napsat odvolání jí pomohl vesnický, velmi šikovný právník. Jak sama říká, pokud se máme někam dostat, vždy to Přítomnost zařídí, ať jsou kulisy jakékoli. Tenkrát to byly kulisy komunismu. Paradox je, že z našeho ročníku se tomuto oboru profesionálně a kontinuelně věnuje Michaela a ještě jedna spolužačka. A druhá škola byla tenkrát téže nedostupná, Vysoká Škola Umělecko Průmyslová v Praze. Talentové zkoušky dělala pár týdnů po sametové revoluci v r. 1989. Opět žádná tlačenka , brali 4 studenty…a ona byla jedna z nich. Zpětně zajímavé pro ní je, že už tenkrát vnitřně věděla, že jí vezmou na obě školy. A pak po vysoké škole si ještě střihla DAMU, obor maska a kostým…takže vyučena je dostatečně :) Ono je to hodně důležité, profesionální vzdělání je na vaší práci ihned poznat, v jakémkoli oboru. Je trochu smutné, že se hodně bytostí staví do role návrhářů a vzdělání, ani praxe žádná. Když si vzpomene, kolik toho sama našila…jsou to už tisíce modelů.

 

Archiv tvorby Mgr.A. M. Meery, jež je uložen v UMRUM v Praze: www.michaelabakotova.cz

Více o životopise M. Meery: www.pontelavita.cz

 

 

  

                       Modely značky: Michaela Bakotová

 

Jak dlouho už se věnuješ vymýšlení a prodeji Pizzetek? A jak vůbec vznikl název tvé značky?

Sukénky Pizzetky vznikly takto: M. Meera byla přivedena bez jakéhokoli záměru ke střihačskému stolu. Ruce začaly stříhat a kombinovat materiály. První vzory byly na světě....12.12.2012. Asi tři týdny poté, ráno při snídani byly její oči směrovány ke knihovně. Má si tam něco přečíst? Proč slovník? Proč italský?...čekala více duchovnější literaturu :) Namátkově slovník otevřela. A tam celé dvě stránky o látkách v italštině...copak je to tady?...il pizzo...KRAJKA. Co jí to univerzum napovídá? ANO, už ví...sukénky se budou jmenovat PIZZETKY- "krajkovky"...takto námi Univerzum hýbe. A krajka je ten nejvíce křehký, ženský a zářivý materiál, jaký vlastně existuje. Je jako my ženy, jemný i silný zároveň.

 

ZA celým dílem je také vnitřní spojení autorky s Vadžra Guru Mantrou.

Tato mantra vibruje v každém kousku, ať už viditelně nebo skrytě.

Je to mantra o dosažení, požehnání k duchovním cvičením, dobrému způsobu života a cestě za osvícením.

 

Také název pro každou Pizzetku nepřichází náhodně. Vždy se sám vynoří, aby podpořil vibraci každého modelu. Ženy se často ptají: A kam ji budu nosit? Prostě kamkoli....je třeba toto dílo uchopovat jinak, než jako módní doplněk.
Přes Pizzetky přišla řada rituálů, seminářů, akcí a workshopů spojených s tématem ženství na všech úrovních. Radost máme s edukačními Pizzetkami, které vnáší do tématu vzdělávání o ženském těle prožitek a důstojnost.

 

 

                

 

 

Co tě na tvé práci nejvíc baví a kterou část bys raději vynechala?

“Teď budu mluvit osobně: Nikdy jsem nepracovala- tzn. nebyla jsem otrokem dřiny….je to odvážné tvrzení, ale tak to je…" Michaela pouze tvořila a je za to velmi vděčna, že může takto fungovat, a to skrze Umění a Krásu. Baví ji všechno, od snesení nápadu po hmotnou podobu. Nebylo to vždy easy, obzvláště v období transformace opuštění návrhářky, aby se stala skutečnou návrhářkou ve službě. A jak je to nyní?…vnímá, že vše přichází z Universa, všechny ty báječné nápady máme propůjčené a je třeba s tím i tak zacházet, pro štěstí všech bytostí. Takto vnitřně žitý stav pak přináší různé dary, třeba v podobě tvoření u moře, kdy se Michaela může slunit, psát odpovědi na tyto otázky, částečnou pozoroností  být ve skicáku…kreslit novou kolekci, dolaďovat novou edukační Pizzetku a dávat dohromady celou přehlídku, kterou ženy uvidí na slavnostním zahájení prodeje Pizzetek ve vašem obchodě Maluna 17.9. na novolunní, které je tzv. diamantové - plodné a požehnané. Mimo jiné intenzivně buduje s partnerem nový domov a navíc pomáhá své mamce v prodeji a následné rekonstrukci jejího vysněného bydlení…prostě, Universum dalo Michaele do vínku hodně energie :) , aby naplnila svou misi tady na této planetě.

 

Máš ty sama nějakou svou oblíbenou Pizzetku nebo i více Pizzetek, které nosíš pro různé příležitosti?

Ano…už nenaplňuje ono přísloví: ”Kovářova kobyla chodí sama”. Michaela tvoří prvotně pro “své” tělo, je to ta nejlepší reklama. Ženy chtějí vidět oblečení na reálných ženách. Zdobit tělo může být velkou legrací, když ho vnímáme jako dobré auto, o které je třeba se pečlivě starat, avšak důležité je, nebýt jeho otrokem. Neztotožňovat se tolik s ním…a užívat si jeho možností a být si plně vědom/a, kdo to tělo oživuje…to je cesta ke štěstí.

 

 

Co by měla taková Pizzetka do života ženy přinést? Jaké je její poselství pro ženu samu a pro její okolí?

Motto Pizzetek je: „Zrozena jsem v ženském těle a cítím se v něm skvěle."

 

Pizzetky přišly, aby ženám vědomě připoměly, v jakém se nachází těle a kde sídlí jejich ženskost. Prozařují a vytváří potěšení ženám, aby se cítili ve svém těle zářivě. Pizzetka se tak stává OSOBNÍM předmětem, který fyzicky zvědomuje a obrací pozornost do oblasti pánve, boků a dělohy, kde vzniká a rodí se život. Přes Pizzetku se žena přirozeněji dostane k hlubším ženským tématům- přijetí svého těla, dětství, dospívání, sexualita, početí, těhotenství, porod a ženství. Záměrem Pizzetek je tato témata jemně odkrývat, transformovat a nově zvědomovat. Tento produkt je natolik ženský, že může vyvolávat i opačné reakce, třeba odpor...i to je v pořádku. Mnohé ženy jsou vystaveny tlaku dokonalosti a výkonu, což je více mužská zahrada. A ono nechat znovu rozkvést tu svou, ženskou, jemnou, křehkou zahradu, prostě trochu trvá a pojí se s tím mnoho emocí. Každá Pizzetka má svůj příběh i energii, nese se v ní čistota tvorby i požehnání. M. Meera ji doporučuji nosit vždy, když si vás zavolá, pro jakoukoli situaci. Doma, na procházku, do práce, na seminář, když potřebujete vyzařovat ženskost, na jednání...prostě nehledět na situaci vnější, ale slyšet vnitřní hlas.

 

Jak by měla žena svou první Pizzetku vybírat?

Určitě intuitivně, většinou ženu zaujme jedna na celém věšáku. Pak je fain podívat se na název a jemně ho vnést do vědomí, do oblasti boků, a sledovat vnitřní pocit. Hřeje vás, je to příjemné, cítíte vibraci v těle...tak je to ta správná pro vás a vaši současnou situaci. Důležité je...brát to též s humorem, je to umělecký předmět, který vás může nasměrovat směrem dovnitř vás samé a zároveň vás zkrášlit. Víte...přes Krásu se lidská mysl zastavuje, a o to jde... prožívat vnitřní stav štěstí. A pokud k tomu trochu Pizzetky přispějí, tak to má celé smysl.

 

 

Rozhovor s Mgr.A. Michaelou Meerou – autorkou Pizzetek - vedla Ilona Bittnerová. Fotografie: Pizzetky archiv

Více info na: www.pizzetky.cz

 

 


V obchodě Maluna v ulici Tusarova 25 najdete Pizzetky Point od 17.9. 2018, kde si můžete sukně prohlédnout i zakoupit a najdete je také na našem e-shopu www.maluna.cz.

 

 

Pizzetky

Pizzetky
Pernerova 11/293
Praha 8
18600
IČO: 68409923
+420 608860023 info@pizzetky.cz www.pizzetky.cz
www.pontelavita.cz
Facebook: Pizzetky
www.pizzetky.cz