Vyšel o nás článek na www.osud.cz - https://www.osud.cz/prechodove-ritualy-menarche-pro-divky-zeny-v-dobe-vodnare

Přechodové rituály „Menarché“ pro dívky a ženy v době Vodnáře

Pizzetka je vědomě vytvořený nástroj...je to sukénka pro podporu ženskosti, křehkosti, jemnosti a síly. Přes pizzetku vznikly přechodové rituály. Nejdříve pro dospívající dívky a poté pro dospělé ženy. Pizzetka oslovuje všechny ženy ať věřící nebo nevěřící. Otevírá srdce i uši pro komunikaci a pravdu o tématu menstruace a hormonálního systému.

Jak jsem slíbil, přináším další část představení projektů mé kamarádky Lenky Marie Horňákové s její kolegyní Míšou, tentokrát je to projekt Pizzetky a Menarché. Nedokážu říct, jak moc nás čtou právě budoucí účastnice kursů Lenky a Michaely, ale přišla mi zajímavá vůbec představa, že u nás již existují rituály pro dospívající slečny v souvislosti s první menstruací. Vůbec tato doba pohlavního zrání a prvních sexuálních zkušeností se jeví stále být značně nepojmenovaná, stydlivá, osamocená. Zkusil jsem se mladých dam na jejich nové aktivity zeptat.

Jakkoli to sám nedokážu posoudit, z toho co vím od ostatních, ženské kruhy jsou velmi populární záležitost. Takže pokud někdo z našich čtenářek vyrazí, uvítáme velmi zaslání Vaší zkušenosti, názoru, pochvaly, kritiky akce, abychom věděli, jak moc to doporučovat! :) Díky.

 

Váš projekt si bere na starost provést jakýsi rituál přechodu u mladých děvčat i později dospělých žen. Jak tento nápad vznikl ? Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto tématem?

Michaela Meera : Prošla jsem řadou kroků od meditací, ženských kruhů, konstelačního výcviku, setkání s mnoha realizovanými bytostmi...pro zprůhlednění a spojení s Universem, stát se konáním...A tak od té doby přichází jasné vize prožívané přes tělo a následné kroky k realizaci ve hmotě. Universum má velký smysl pro humor, jakým způsobem přichází inspirace a následná synchronicita k vytvoření díla. Zároveň čeká, až bude celá bytost připravena přijmout její/jeho dary a konat. Tak to bylo i s přechodovými rituály. Když by mi kdysi někdo řekl, že toto bude jeden ze směrů, kterým se budu ubírat, tak bych mu nejspíš nevěřila.

A tak jednoho dne shodou okolností 12.12.2012 se mi zvedlo tělo od počítače ke střihačskému stolu a ruce začali stříhat. Za chvíli vzniklo cosi...Vypadá to jako sukně, ale není to úplná sukně, takový návlek. Tak jsem si jej oblékla na boky. A začali se dít věci. Nestačila jsem si zapisovat, co vše je za tím kouskem látky, vytvořené Universem, co vše je pro nás ženy přichystáno.

A tak začali vznikat první kousky. Krajka...ta byla základ...je to symbol největší jemnosti...ženský materiál...a pro boky hotový poklad. Nepřemýšlela jsem nad názvem toho návleku...a v lednu u víkendové snídaně jsem se zahleděla do naší knihovny, že nám přečtu nějakou fajn duchovní literaturu...a ono: „..vem si slovník...“ Už ten proud znám, vyplatí se jej poslechnout. Tak jsem drahému muži mému řekla, že k vejcím naměkko se hodí italský slovník:)Ruce sami otevřeli...stránku o materiálech :))))...hmm budu ti číst, jak se italsky řekne bavlna, len, to už jsem se smála, když jsem viděla, co tam svítilo... il pizzo...krajka. Hm, zajímavé a co mi to asi má co říci...nastalo vvypnutí mysli, to se děje, aby mi tam mohli poslat tu správnou UNIVERSMS „PIZZETKY...nazveš je Pizzetky.“ Za tím názvem je ukryto poselství k našim pánvím, dělohám i vnitřním orgánům. Nástroj Pizzetka tak skvěle zvědomí tuto oblast a my ženy k ní máme více pozorností a víte, co dělá vědomá pozornost...to už jsme u samoléčitelek.

Do té doby se jen tvořilo u stolu, ale jakmile přišel název, strhla se lavina, kam všude jsem posílána a co i kdo je posílán ke mně. Universum nás nezahlcuje, vše přichází hezky postupně. Avšak v této době je to i na mě fičák...od doby vzniku proběhla řada akcí a kolik už desítek Pizzetek má svou majitelku.

Přes Pizzetku také vznikly přechodové rituály. Nejdříve pro dospívající dívky a poté pro dospělé ženy. Pizzetka je ryze Vodnářský nástroj, oslovuje všechny ženy ať věřící nebo nevěřící. Otevírá srdce i uši pro komunikaci  a pravdu o tématu menstruace a hormonálního systému. Zkušenosti s tímto tématem – menstruace, děloha, celé ženské tělo fyzické i energetické –jsem získala několikaletým pravidelným navštěvováním ženských kruhů, kde se tato témata léčila, čistila a narovnávala. Prošla jsem také roční školou (autorkou této školy Kalyani P. Mašková) - Tanec Mystické Růže (TMR) pro ženy, kde jsem mohla projít hlubokou osobní transformací i pro budoucí spolutvorbu se ženami. Bez těchto kroků bych nebyla vůbec pro toto dílo vpuštěna. Víte, pro mne bylo vždy nejkrásnější tvořit si v klidu atelieru, a teď je tvořeno v klidu Universa, ať je to kdekoli.

Lenka Marie:

Od začátku mé cesty k poznání sebe mně provázeli ženské kruhy a témata hlubších pochopení ženských mystérií a vědomé cesty. Provedla jsem mnoho kroků, které mi pomohly očistit, poléčit a vynést na světlo nezpracované emoce, bolesti i naopak, uvědomit si dary a radosti, které ženské tělo nabízí. Absolvovala jsem roční školu Tance Mystické růže s Kalyani, dále výcvik pro lektorky Vědomé a aktivní přípravy na mateřství a rodičovství v A-centru, semináře u Tamary Melissy a dalších žen, které obohatily moji cestu a zkušenosti. A v neposlední řadě taky cesty na silná místa v zahraničí, kde se v minulosti žilo s vědomím moudrosti ženského těla a kde se mi dostalo mnoho požehnání a učení.

K tomuto projektu jsem byla oslovena Michaelou Meerou a po prvotním překvapení a otázce, co já mohu nabídnout mladým dívkám, jsem uviděla zralou půdu ve mně a věděla jsem, že na to můžu a mám říct ano. A tak to začalo…:-)

 

Co chcete dívkám nabízet? A proč se domníváte, že to máte dělat zrovna vy dvě?

Michaela Meera: No, my nic nechceme :)) Sama Přítomnost si nás vede. (Pozn. jm: Tak to potom samozřejmě jo! :-D) To, co je dívkám nabízeno, je Pravda o tématu menstruace hravou, laskavou a přitom hlubokou formou. Naše děti chtějí slyšet a cítit naše srdce – vést s nimi vědomou komunikaci i konverzaci. A zaplaťbánbůh v této době a v této zemi je možné vůbec veřejně o tématu menstruce hovořit. Na mnoha místech planety je toto téma naprosté tabu.

Jedním z poslání je také očistit a zvědomit jasnost slov - menstruace, měsíčky, lůnění, měsíční cyklus... Nestydět se svou periodu pojmenovat. 99% žen o svém cyklu mluví takto: Dostala jsem TO...mám TO...už, aby TO skončilo. Anonymní TO v dospívajících dívkách startuje zmatek a  hrůzu z toho, co je TO čeká. Maminky si TO vůbec neuvědomují, jaké nevědomé trauma ještě před menstruací tímto dcerám připravují. Jde o přenastavení se na těšení a užívání si menstruace, jako něčeho, co je posvátné a umožňuje dívce a ženě stát se sjednocenou tady na Zemi. Vždyť, když se žena v sobě orientuje po všech stránkách, tak je to velmi léčivé pro celou komunitu. A o to nám jde. Být zcela pozorností u sebe, dát prostor muži i dětem. Znát své místo. Uvědomovat si, že jsem duše. Pak uvidím sebe ve všech s prožíváním se v ženském těle. Dříve i teď se ještě tělo popíralo. Je čas se v něm orientovat a skrze ně prozařovat.

Po příchodu názvu Pizzetky začala komunikace mé dospívající neteře se mnou, přišla další vlna...co takhle připravit pro ní přechodový rituál.? A tím se to celé spustilo. Bylo řečeno, které bytosti jsou připravené spolutvořit. Aniž bych o někom konkrétním přemýšlela, v tom mi „střelec“ dělá velkou službu, vypíná mysl a zároveň okamžitě jedná.

Oslovila jsem Lenku Marii, která prošla řadu cest k sobě jako já - meditace, ženské kruhy, TMR. Byla také připravena. I proto spolu můžeme tvořit. Obě máme v systému zapsány principy nebojování, nesoutěžení, nezávidění, nehodnocení a neposuzování, tak nejhlouběji, jak to jde ve spojením se sebou. Bez tohoto bychom jen dělali, že něco děláme. Bylo by to hned cítit a pro ženy na akcích je velmi léčivé nás spolu vidět. Takové ženské partnerství je inspirací i pro další ženy. Má cenu jít do těch nejtemnějších stránek ženské podstaty a vynést vše na světlo. To doceňuji neustále.

Lenka Marie:

Záměrem je nabídnout dospívajícím dívkám bezpečný a láskyplný prostor pro zvědomění a uctění jejich proměny v slavnostní formě. Narovnat povědomí o tom, co menstruace vůbec je, ne jenom na fyzické, ale i na mentální, emoční a spirituální rovině. Poskytnout orientaci do každodenního života v tomto období velkých proměn pro dívku.

Prostřednictvím rituálu, který je vytvořen na míru pro danou dívku a její rodinu, případně pro skupinku dívek, se zapíše do jejich systému velké přijetí celé proměny, se vším, co to obnáší, a zvědomí se vstup do nové fáze života, jak pro dívky, tak pro jejich maminky. To vše v dnešní společnosti postrádáme a podvědomě, některým už i vědomě, to hodně chybí. Nevíme pak, kde je naše místo, kdo vůbec jsme, a v podstatě jsme následně celý život dětmi, které vychovávají další děti. Dívky po rituálu můžou více vnímat odpovědnost ze sebe, své chování, porozumět si a jednat v souladu se sebou.

A jak už napsala Míša, není to výmysl naší mysli, že bychom něco takového chtěli dělat. Fungujeme už nějakou dobu obě velmi intuitivně a nasloucháme vedení a i tento projekt je toho následkem. 

A proč nabízet dospělým ženám tuto iniciaci? Mají přece svou první Menarché dávno za sebou?

Michaela Meera: Protože, jak může matka dceři připravit vědomou cestu k ženství, když ona sama má v sobě energetickou „díru“ nepřijetí od matky, společnosti, mnohdy i velkou bolest neúcty. Jak může žena sama sebe přijmout komplexně bez této iniciace, když její nejdůležitější proměna těla – její sexualita je tajena, skrývána a nemluví se o ní pravdivě, uctivě. Pak tu díru třeba vyplňuje prací, výkonem, supermámou nebo chudinkou, nezdravě se zaplétá ve vztazích a neví, co je opravdová dospělost. O spojení se svou duší ani nemluvě.

Ženy samy si o tuto iniciaci řekly. Doplněním této chybějící vědomé iniciace se v ženě vyplní prostor nepřijetí láskou. Narovná v ní to, co jí celá léta chybělo k životu v harmonii. Upraví menstruaci, jeli bolestivá, nepravidelná. Přenastaví se jí nervový i lymfatický systém do větší rovnováhy. Stane se více hospodářkou své energie. Dostane jednoduché praktické návody ke svému cyklu pro orientaci a do života. Svou pozornost stočí celkově k sobě a začne se sebou i s Universem pravdivě komunikovat.

Lenka Marie: Za sebou ji mají, ale nejsou se svým cyklem, tělem, dělohou většinou v kontaktu. A to je škoda, nevědět o pokladech v sobě.:-) A jak s nimi odpovědně zacházet, pro dobro celku.

V těchto oblastech se taky nahromaďují nezpracované emoce, bolesti, a pokud s tím žena nepracuje, může se to odzrcadlit v nemocech ženských orgánů. Děloha je emocionální houba, a je potřeba ji pročišťovat a prosvětlovat, a to se na rituálech taky děje. Zároveň se léčí vztah k vlastní sexualitě a prožívaní vztahů. 

Součástí celého procesu je také léčení ženské rodové linie u každé ženy, proudí tam modlitba a požehnání, jelikož s Michaelou pracujeme i na těchto úrovních. Žena dostává též energetické požehnání celé oblasti ženských pohlavních orgánů a hlavně dělohy. Může ji to přinést nové vnímaní svých kvalit a spojení s univerzálním zdrojem ženské energie, které má mnoho forem a podob. To je velká posila a zkvalitnění prožívaní života.

 

Můžete nám říci i vaše osobní příběhy s první menstruací?

Michaela Meera: Mám menstruaci zhruba od 13 let, bez bolestí, přichází skoro na vteřinu přesně. Nebyla jsem vůbec vědomě poučena, natož, aby se to oslavovalo. Proto si na první den, kdy menstruace přišla, nepamatuji. Najednou tu byla krev, žádné bolesti, změny nálad...Co mě opravdu nebavilo, byli ty šílené obří tampónové vložky v takové síťce. Vždy krev okamžitě protekla a při jakémkoli pohybu skončila na zádech. Stálé hlídání, zda není vložka vidět a jestli někde nevypadla...prostě trauma.                                                                                                  

Bavíme se také s dívkami o hormonálním systému, co vše se děje ještě před příchodem menstruace. O tom, jak rostou prsa, jaké nálady se dostavují, že se od menstruace stáváme cyklické. To mi připomíná moji zkušenost, kdy jsem se poprvé probudila a koukám na hrudi je jedno prso...ne obě, ale jedno. To bylo skrýváního, než vyrostlo to druhé...a pak nedlouho poté se mentruace dostavila. Růst prsou je důležitý okamžik, je to ukazatel, že mensturace přijde již brzy. A my máme čas se na její příchod připravit. Je to důmyslně propracované:) Krok za krokem, abychom v dospívání tu rychlou proměnu těla a emocí daly.

Lenka Marie:

Dalo by se říct, že jsem asi ten šťastnější případ. Pocházím z východního Slovenska a moji rodiče drželi tradici uctění první menstruace, tak jak to znali z vesnic a rodů. S menstruací jsem byla obeznámena dřív, než ke mně přišla, mamka byla ke mně otevřená a ten základ, o co se jedná, mi vysvětlila. Jelikož neměla velké bolesti, tvrdila, že to nebolí a že se nemusím bát. Neměla z ní sice radost, ale řekla bych, že byla minimálně neutrální, takže mně to neovlivnilo ani nějak moc pozitivně, ani negativně.

Menstruace ke mně přišla poměrně brzo, v 11 letech. Pamatuji si to přesně, byli doma oba rodiče, šla jsem na toaletu a když jsem uviděla na svých kalhotkách flek, pochopila jsem, že už je to tady, a zavolala jsem hlasitě na mamku. Ona přiběhla, poradovala se s dotazem a úsměvem "Už?", celá se rozzářila a zavolala na taťku. Ten přiběhl, zajásal překvapením a provedli rituál, a to tak, že jsem sedící na záchodové mise dostala dvě facky od mamky a dvě facky od taťky (jemné:-)), se slovy ať jsem celý život zdravá a krásna žena.:-))) Fackou je myšlena iniciace v tom smyslu, že už jsem schopná unést tu bolest, když jsem pokročila do dospělosti:-)))) Tož tak u nás na východě:-)) Dnes i to hodně oceňuji a děkuji za to.

Pracovat ve dvojici není jednoduché, jaké to pro vás je?

Michaela Meera: Přes meditace, konstelace a ženskými skupinami mohu říci, že jsem byla intenzivně připravována. Bez tohoto by to vůbec nešlo. Pro mne je tato tvorba přínosná i sebeodhalující. Vzájemně se doplňujeme. Umíme tvořit i se zastavit, zrekapitulovat, provést zpověď, poděkovat, oslavit a jít dál. Je to jako v partnerství, to je pravá vysoká škola duchovnosti. Ten, kdo sedí sám v poustevně, může dojít jen k části poznání. Jeho spodní světy zůstávají v latentní formě. Proto vítám vše, co mne ještě více přivádí k sobě a k tomu spolutvorba patří. Učíme se i tím, že si také uvědomujeme každá své místo. Přes koho přišel projekt Pizzetky, které vše rozhýbali. Bez nich by toto vlastně ani nevzniklo. Jít s kůží na trh, zúročit vše, co jsme se naučily, a společnou praxí růst dál. A když se cokoli objeví, umíme si to říci srdcem. A hlavně na ničem nelpíme. Co se má konat, se koná vždy ve prospěch všech zúčastněných.

Lenka Marie:

Pro mě je to naplňující a i nějak přirozené a vážím si toho. Určitě to sebou přináší i výzvy, ale ty nás přece posouvají dál, že? A pokud je silné to, co nás spojuje, služba vyššímu a vzájemná rezonance i doplnění, tak to ve výsledku přináší i větší radost a užitek, ne jenom pro nás, ale pro ostatní. Ono to v podstatě totiž Jedno-Duché je.:-)

 

Je téma přechodových rituálů v naší době tak aktuální a proč?

Michaela Meera: Jak jsem již řekla, naše děti chtějí od nás slova Pravdy Srdce...v každé vteřině. I my jsme to tak chtěli a naše rodiče také, ale byla jiná doba...nebylo pro to tak otevřeno. Přechodovými rituály se bytost mění v dospělého celistvého člověka. Dostává tím od svého rodu požehnání na cestu a orientaci, jak tady na Zemi žít lásku a být v kontaktu se svými talenty a posláním. A tady na Západě pospolitost rodiny – komunity skoro vymizela. A proto se vracíme k ženským a mužským kruhů. Je to jeden z čistých zdrojů energie. Tam čerpáme podporu i sílu k dalším krokům.                                                                                                                    

V poslední době ke mě přichází bytosti s různými partnerskými problémy. Ukazuje se, jak důležité jsou jakékoli přechodové riuály. Jsou to vlastně takové kruhy, které uzavírají to staré, třeba dohody, které již neplatí, a otevírají další kruh - cestu  k tomu novému, co nás čeká. Když s tím vědomě nakládáme, pak je celý náš život vědomá cesta a uzavíráme i otevíráme kruhy přechodů s radostí, a to je vzrušující.

Lenka Marie:

Myslím, že to bylo aktuální v každé době, ale ne vždy k tomu byla otevřenost a možnost to konat, jak víme. Takže můžeme být ve vděčnosti, že to už jde, postupně. A věřím, že to začne pronikat i do školních systémů, kde je to nejvíc potřeba a mladí lidé dostanou úctyhodný prostor pro jejich proměnu, bezpodmínečné přijetí a vedení od společnosti.

Nebudou pak muset utíkat ke drogám a jiným zálibám z důvodu, že potřebuji cítit smysl života, ne jenom frustraci, stres, depresi a strach, které jsou vidět u dospělých.

Co mají dělat s tímto obrazem před sebou a s bouřlivými emocemi v sobě v pubertě? Když jim my, dospělí, nedáme jiné alternativy a nepovedeme je správným konstruktivním směrem, tak půjdou ke drogám a do psychologických poraden. Máme za to odpovědnost my dospělí, tak proto, sakra.:-)

 

Jak vnímáte tuto dobu...co znamená v době Vodnáře?

Michaela Meera: Já prožívám velkou vděčnost, že jsem se inkarnovala sem, do České republiky, kde mohu být tím, kým jsem. Nejenom si myslet, ale také se projevovat, mluvit...to opravdu mnohde ještě nejde. Není důležité vědět proč a jaká byla má minulost kdysi... Důležitá je přítomnost a její prožívání. A o tom je celá tato doba.                                                            

Bytosti se probouzejí, což se kvantově děje...okamžitě je začne zajímat, co tu dělají, jaký to má smysl a kdo jsou. To je dostává do přítomnosti a tím se hýbe celé energetické pole nepravdy, které se dotýká všech odvětví naší společnosti. Hroutí se staré systémy a budou se stále rozpadat.                                                                                                                                 

Souběžně s bořením a rozpadáním už vnikají nové tvořivé projekty. Ty pomalu a jistě, bez boje, zachraňování, rebélie a manipulace, přináší nové návody, jak můžeme teď a tady na planetě žít v hojnosti a v souladu se vším. Každá probuzená bytost konající ve vůli Universa – Lásky, nese v sobě sílu jasné proměny s vlastností jaderného výbuchu. To znamená, že každý Lásky-plný jednotlivý čin, slovo, myšlenka má velký rozsah i dosah. On/ona není vykonavatel, Láska sama koná. A co by udělala láska? Vždy jen to, co je prospěšné pro všechny zúčastněné. A to je velmi vzrušující. Být u této proměny. To je doba Vodnáře. Vše je tu na Zemi správně, vše má svůj čas. Každý, kdo tady je, má svůj plán, proč právě do této doby přišel.

Lenka Marie:

Revolucionářsky vnímám tuto dobu.:-) To znamená odvážně měnit to, co nám už nefunguje. Mluvit otevřeně a jasně. Vše v souladu s celkem. Spojovat se do spolutvorby v různých formách.

Překročit staré zvyky a pohodlné a bezpečné prostředí stereotypů a našich plazích mozků. Zarovnat se konečně s vibrací radosti ze života a začít žít a ne přežívat. Nezavazet univerzu bordelem v naší mysli, který už tady nemá místo. Uvolnit prostor v sobě a naplnit se Přítomností. Tam je svoboda a Láska, kterou Jsme.

Jaký máte záměr s rozšiřováním těchto aktivit? A co je cílem?

Michaela Meera: No, jedním se záměrů Universa je jemně a postupně proměnit sexuální výchovu ve školách. Vím, že to bude skoro celoživotní cesta, nejsem na to sama a nelpím na výsledku. Přichází a budou přicházet další bytosti ke spolutvořivosti. Jak to bude vypadat? Asi tak stejně, jako když vznikly Pizzetky. Prostě samo. A s humorem.                                                          

Třeba takto: Zrovna v den psaní tohoto článku se jedna hospodářka základní školy rozhodla přes Pizzetky všem učitelkám udělat k těmto tématům přednášku. To je už velké rozhýbání systému. A tak to prostě chodí...ne my, ale když má něco vzniknout, tak to prostě vznikne.

Můj partner říká: „ Odpočívej a buď ve střehu.“ A tak neustále odpočívám, jsem bdělá, což mne nabíjí velkým zdrojem energie. Vypadá to asi tak, že skoro nespím, stíhám mnoho práce fyzické i energetické. A ještě mě to omlazuje. A to je recept i cíl. Má cenu se vydat k sobě, přijímat všechny své stránky, celou svou nevědomost proměňovat v nektar zření a orientovat se v těle, pak přichází dary. Ukazovat, že každý v sobě ten dar má. A za to neustále děkovat a prožívat vděčnost. Bez té se nedá pohnout dál.

Lenka Marie:

Ano, jsme otevřené šířit to dál, kam nás to zavede. Tím, že je tady nástroj Pizzetka, který je v hmotné formě, a není to něco neuchopitelného pro lidi třeba ze školních systémů, tak máme možnost s tím proniknout i tam, kde jsou dvířka otevřená jenom trochu. Sukénky se líbí všem, Univerzum je moudré a vědělo jaký nástroj má seslat, aby se mohlo šířit i do veřejnosti více uzavřené těmto tématům. Takže se necháme překvapit. Srdce nás povede.

Pro dospělé ženy chystáme i vícedenní aktivity v přírodě a možná i rituály u moře příští rok. Je se na co těšit.:-)

 

    Představujeme Vám projekt Pizzetky  a přechodové rituály Menarché.

       

           Přechodové rituály „Menarché“ pro dívky a ženy v době Vodnáře.

CYKLUS DUHOVÉHO PAPRSKU - pro dospívající dívky 10-14 let - Příchod první menstruace.

   CYKLUS DUHOVÉ RŮŽE -  pro dospělé ženy - Doplnění chybějící iniciace v dospělosti.

               BÍLÁ RŮŽE -  pro ženy v menopauze - Uvítání moudrosti přechodu ženy. 

             Průvodkyně: Mgr.A. Michaela Meera Bakotová a Lenka Marie Horňáková

Více Informací a aktuální termíny pro rituály v Brně a v Praze najdete na stránkach:

                                www.pizzetky.cz  a  www.svetlozeme.cz

Pizzetky

Pizzetky
Pernerova 11/293
Praha 8
18600
IČO: 68409923
+420 608860023 info@pizzetky.cz www.pizzetky.cz
www.pontelavita.cz
Facebook: Pizzetky
www.pizzetky.cz